Skip to content

Nak Kerja! 215 Jawatan Kosong di Kementerian Kerja Raya Malaysia ~ Mohon Segera

JABATAN-KERJA-RAYA-MALAYSIA-JKR-jun-2020Mohon Cepat Kerja Kosong Terkini jawatan Pelukis Pelan (Seni Bina) JA19 ~ Tarikh Tutup 14 Jun 2020 (tertakluk kepada tarikh tutup jawatan) kepada mereka yang berminat untuk menjawat jawatan kerja kosong terkini yang diiklan di halaman NAK KERJA? APPLY ONLINE!

Pengambilan jawatan kosong ini telah dibuka kepada seluruh warganegara Malaysia yang berminat dengan kerja kosong tertera. Sila pastikan anda baca syarat yang dikehendaki dengan teliti sebelum mengemukakan permohonan kerja kosong ini.

MAKLUMAT KERJA KOSONG :


1. Pelukis Pelan (Seni Bina)  Gred JA19
Majikan : Suruhanjaya Perkhidmatan Awam Malaysia (SPA)
Kelayakan Minima : SPM dan SKM Tahap 2 atau 3
Lokasi : SELURUH NEGARA
Tarikh Tutup : 14 Jun 2020

Untuk Memohon, Rujuk Pautan di Bawah :

1. Permohonan Jawatan Kosong Pelukis Pelan (Seni Bina)  Gred JA19 hendalah dibuat secara online ataupun atas talian sahaja melalui portal SPA .
2. Sekiranya diperlukan, pemohon yang belum mendaftar akaun hendaklah mendaftar akaun terlebih dahulu sebelum melakukan sebarang permohonan jawatan.
3. Pemohon haruslah mengisi maklumat lengkap diri serta memastikan untuk memuat naik resume pemohon yang terkini serta dokumen berkaitan.
4. Tarikh tutup permohonan ini adalah pada 14 Jun 2020 (Ahad)
5. Hanya calon yang berkelayakan sahaja akan dipanggil untuk sesi temuduga dan permohonan yang tidak menerima sebarang jawapan dalam tempoh tiga (3) bulan dianggap tidak berjaya.
6. Untuk maklumat lanjut & syarat-syarat kelayakan jawatan ini, sila klik pada pautan berikut :

KLIK DI SINI


KELAYAKAN DAN SYARAT MEMOHON

Sekiranya anda merupakan calon yang berkelayakan dengan kelulusan Ijazah, Diploma, Sijil Persekolahan (PMR, SPM, STPM, STAM, “A” Level, Pra-Universiti) atau Kelayakan Professional yang diiktiraf adalah di pelawa bagi mengisi kekosongan jawatan di atas. (Sila rujuk iklan dan syarat kelayakan di bawah terlebih dahulu)

Selain itu calon memiliki kelebihan sekiranya mempunyai ciri-ciri berikut :

+ Kemas
+ Berpengetahuan am
+ Mempunyai ciri kepimpinan dan lain-lain (rujuk kelayakan permohonan di bawah)

Kelebihan :

+ Gaji dengan pelbagai imbuhan menarik
+ Cuti Tahunan
+ Cuti Sakit dan lain-lain (rujuk iklan permohonan kerja kosong di bawah)

[Dah Baca?] 12 Kerjaya ‘Demand’ Tinggi dan Gaji Lumayan Dalam Apa Jua Situasi Semasa Negara


BAGAIMANA MEMOHON :

Permohonan kerja kosong terbaru di atas boleh dilakukan secara atas talian. Sila ikuti arahan seperti di bawah.

Klik pada pautan “KLIK DI SINI” di atas dan rujuk pada maklumat permohonan, syarat dan tarikh tutup permohonan kerja kosong tersebut.

Bagi permohonan kali pertama, pemohon perlulah mendaftar terlebih dahulu sebelum melakukan pengisian maklumat yang diperlukan oleh sistem.

Pemohon disarankan bagi mengemaskini maklumat-maklumat terkini yang diperlukan di dalam sistem ini. Calon yang disenaraikan pendek akan dipanggil temuduga.